Hírek

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024-es tanévre szóló pályázati felhívása

2022. november 8-án megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló pályázata. A jelentkezéssel kapcsolatos minden tudnivaló, a pályázat feltételeit részletező pontos információk és a választható képzések a program hivatalos honlapján – a www.diasporascholarship.hu oldalon, az APPLY/JELENTKEZZ menüpont alatt – érhetők el angol és magyar nyelven.
Tovább

Információ vízumképviseletről

Szlovákia évek óta tartó vízumképviselete mellett 2022. január 1-től Ecuadorban Magyarország látja el Csehország képviseletét is a schengeni C vízumok kiadása tekintetében.
Tovább

Moholy-Nagy 125 – A jövő fénye

125 évvel ezelőtt, július 20-án született Moholy-Nagy László, a nagy szellemi és technikai újító, világhírű magyar művész. Munkásságát a világ számos országában jól ismerik, művei az aukciókon rekordáron forognak, az alkotásaiból összeállított kiállítások London, New York, Chicago és Los Angeles legnagyobb múzeumaiban hatalmas látogatóközönséget vonzottak az elmúlt években. A világban egy valamit tudnak kevesen a 20. század eme meghatározó kísérletező, innovatív alkotójáról, mégpedig azt, hogy magyar volt.
Tovább

Az anyák megmentője - Semmelweis Ignác élete

A koronavírus járvány következtében világszerte megújult az érdeklődés Semmelweis Ignác munkássága iránt. Most a Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár munkájának hála, egy angol nyelvű virtuális kiállítás keretében is megtekinthető a nagy magyar orvos életének és munkásságának története.
Tovább