Hírek

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram (továbbiakban: Ösztöndíjprogram) célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása. A program – az Európai Unió tagállamai, a Szerb Köztársaság és Ukrajna Kárpátalja megye kivételével – a világ minden országában élő magyar diaszpóra közösségre kiterjed. A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázat meghirdetésére első alkalommal 2020. év végéig kerül sor a 2021/2022. tanévre történő felvételi jelentkezés érdekében.
Tovább

2020. szeptember 1-től érvényes beutazási szabályok Magyarországra

A 408/2020 (VIII. 30) kormányrendelet értelmében - 2020. szeptember 1-jétől - módosultak a Magyarországra történő belépés szabályai.
Tovább

Moholy-Nagy 125 – A jövő fénye

125 évvel ezelőtt, július 20-án született Moholy-Nagy László, a nagy szellemi és technikai újító, világhírű magyar művész. Munkásságát a világ számos országában jól ismerik, művei az aukciókon rekordáron forognak, az alkotásaiból összeállított kiállítások London, New York, Chicago és Los Angeles legnagyobb múzeumaiban hatalmas látogatóközönséget vonzottak az elmúlt években. A világban egy valamit tudnak kevesen a 20. század eme meghatározó kísérletező, innovatív alkotójáról, mégpedig azt, hogy magyar volt.
Tovább

Az anyák megmentője - Semmelweis Ignác élete

A koronavírus járvány következtében világszerte megújult az érdeklődés Semmelweis Ignác munkássága iránt. Most a Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár munkájának hála, egy angol nyelvű virtuális kiállítás keretében is megtekinthető a nagy magyar orvos életének és munkásságának története.
Tovább

Az ideiglenesen felfüggesztett konzuli szolgáltatások fokozatos újraindítása 2.

Magyarország Quitói Nagykövetsége az alábbi konzuli szolgáltatásokat állítja vissza 2020. június 2-től: (i) útlevél és személyi igazolvány-kérelmek azoknak, akik csak magyar állampolgársággal rendelkeznek; (ii) házasság anyakönyvezése.
Tovább