Hírek

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább

A Konzuli Szolgálat ingyenes mobil applikációja elérhető az ismert alkalmazás áruházakban!

Töltse le Konzinfo Utazom mobilalkalmazásunkat! Megbízható utazási tanácsok és konzuli információk közvetlenül a telefonján! A Konzinfo Utazom mobil alkalmazás segíti Önt a külföldre történő utazása felkészülésében, naprakész tájékoztatást ad úticéljáról, a magyar külképviseletek elérhetőségéről, valamint értesítést küld válsághelyzet esetén.
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének.
Tovább

Konzuli ügyfélfogadás szünetelése a karácsonyi időszakban

Magyarország Quitói Nagykövetségén a karácsonyi és újévi ünnepek alatt a konzuli ügyfélfogadás 2019. december 24-e és 2020. január 3-a. között szünetel.
Tovább

Az első kapcsolatfelvétel az új ecuadori kormánnyal

Bus Szilveszter helyettes államtitkár június 30-án Quitóban folytatott tárgyalásokat; látogatása az első magyar vezetői szintű kapcsolatfelvételnek tekinthető a május végén hivatalba lépett új ecuadori kormánnyal. A kormányzati találkozók célja a kétoldalú kapcsolatok új pályára állítása és a közös együttműködési projektek előmozdítása volt.
Tovább